Nowa Gra a jak;p Strona Główna Nowa Gra a jak;p
Bądź pozdrowieony wędrowcze;D

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Nakarm swoja komorke !!! - Darmowy hosting grafiki

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja praca
Autor Wiadomość
Yegnot 

Wysłany: 2008-07-07, 18:08   Moja praca  

Tu będę wrzucał wszystko. Na start, a raczej na próbę to to co postanowiłem napisac dla Profesji inżyniera.

Inżynier:

Najbardziej ceniona kasta w całym świecie. To dzięki niej właśnie wszystko "ruszyło z miejsca". To z ich rąk powstały pierwsze szkice wszystkich najważniejszych technologi. Wynalazcy,chemicy, wszelacy konstruktorzy, architekci, kowale, zwykli rzemieślinicy i prości robotnicy będą członkami tej kasty często jednak muszą kożystac z pomocy członków innych kast. Inżynier bez ochrony, lub bez doradcy w postaci templara nie może nazywac się prawdziwym inżynierem. Celem ich życia jest głównie poszukiwanie "nowej drogi", czasem nawet bardziej niż pieniądz.

Większośc z nich cieszy się szacunkiem, jednak jednak też są bardzo częstymi celami rabunków, często też szubrawcy nasyłani na inżynierów są opłacani przez innych członków tej samej kasty. Wszystko przez bojaźń o swoje projekty, lub zdobycie takowych od innych. Wraz ze wzrostem technologi, który był też ich zasługą, pojawiło się również więcej przedstawicieli tej kasty. Dlatego prócz prawdzie inteligentnych osób, które nadal dominują wśród inżynierów, można znaleśc prostych ludzi chcących jakoś łatwo zarobic. Nie zmienia to fakty, że chęc wykrycia czegoś nowaga często zaczyna panowac nad życiem inżynierów , co prowadzi do praktycznego opętania rozwojem.
Ostatnio zmieniony przez Yegnot 2008-07-07, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  

Ornikiel 

Wysłany: 2008-07-07, 18:52     

Inżynier jest szerzej pojmowany. To nie tylko rysownicy projektów, to chemicy, konstruktorzy maszyn, broni, budynków itd. Taka złota rączka potrafiąca wszystko naprawić, rozbroić i trochę władać bronią. To taki spec od techniki.

Yegnot 

Wysłany: 2008-07-07, 18:54     

To akurat chyba nie jest problem by dodac to do opisu.

Dodałem to do i zadaję pytanie o jakąś szerszą ocenę stylu itp. Bo nie wiem czy brac się za kolejne profesje.

Yegnot 

Wysłany: 2008-07-07, 19:27     

Kolejne próba. Tym rasa elfa. Nie znam się za bardzo na biologi dlatego ciężko mi było wymyślec jakieś nowiniki. Oto co stworzyłem. Oczywiście jaknajbardziej do oceny i pewnie poprawy.

Elf

Domena eukariota
Królestwo zwierzęta
Typ strunowce
Podtyp kręgowce
Gromada ssaki
Szczep łożyskowce
Rząd naczelne
Podrząd: Haplorrhini
Rodzina człowiekowate
Rodzaj: elf

Jeden z naczelnych rodzajów ssaka o średnich wymiarach: wzrost 160cm i 60kg.

Elfy to stworzenia o bardzo wyrazistych rysach twarzy. Ich włosy ze względy na pomniejszony gruczoł łojowy zdecydowanie później się przetłuszczają i są bardziej podatne na nawilżanie dlatego są świetnym materiałem na produkcję różnego rodzaju szmat i szczot. W stosunku do człowieka elfy posiadają dużo bardziej rozwinięty system trawienny i większość z nich posiada bardzo małe skłonności do przybierania na wadze. Nie potrzeba zatem wiele by takie stworzenie przy życiu przytrzymać, wartość odżywcza posiłku na jeden dzień powinna posiadać wartość energetyczną zbliżoną do tej jaką powinien posiadać posiłek średniej wielkości psa.

Z racji niewielkiej masy i ciała i również rozbudowanemu systemu nerwowemu posiadają są one zdecydowanie szybsze i zręczniejsze niż homo sapiens. Dzięki temu są idealnymi stworzeniami na wszelkie robótki ręczne i prace wymagające dokładności. Łatwiejszemu rozpoznaniu jednostek tej właśnie rasy może pomóc nieco wydłużone ucho nie mające żadnych szczególnych właściwości. Posiadają one również zapędy do parania się magią, często widywane przy testowaniu maszyn napędzanych magicznie i wszelakich nowych technologii.

Ornikiel 

Wysłany: 2008-07-07, 21:26     

Elf jest niezły. Napewno trochę zmodyfikuje, ale znacznie mi ułatwi to pracę.

Yegnot 

Wysłany: 2008-07-09, 15:22     

Okey to póki co nie będę się brał za profesje, bo nie wiem czy oboje widzimy to tak samo. Nie wiem co dalej pisac, choc teraz też nie będę miał czasu bo wyjeżdżam jutro na tydzień, może więcej.

Odpowiedz do tematu